Herpes keratitis oka i ljuštenje rožnice?

Poštovani doktore, molim za pomoć. Dijagnosticiran mi je Herpes keratitis oka (smetalo mi je svjetlo, suzilo mi je oko, crvenilo oka), na lijevom oku. Završio sam u bolnici gdje mi kapaju kapljice u oči i stavljaju mast. Meni smeta svjetlo i dalje, pa su rekli da mi se otvorila rožnica i da se vide ranice. Jedan dan mi je bolje, drugi dan opet. Rekli su mi u bolnici da mi rožnica zacijeli, ali da se opet vidi ljuštenje, a imao sam čak i 2 dana leću radi zacjeljivanja rožnice. Da li može to zacijeliti i koliko treba da se prekine ljuštenje? Molim za pomoć, hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

herpes keratitis oka, ljuštenje rožnice
Dean Šarić
Poštovani,

na žalost riječ je o bolesti koja može trajati dugo i ponovo se vraćati. Konkretnog lijeka nema, liječenje se svodi na virostatsku peroralnu terapiju i podizanje imuniteta. Lokalno se koriste umjetne suze i gelovi, te po potrebi antibiotici da se ne pojavi superinfekcija. Svakako se držite uputa oftalmologa koji su Vas do sada liječili.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest + 16 =

Back to top button