Herpes simplex keratitis – je li to izlječivo?

Poštovani, moj suprug se već godinu i pol dana liječi od herpes simplex keratitis u oku. Na početku je bilo gore, dobivao je injekcije u oko svaki drugi dan. Stavljao je kapi Tobrex i mast Tobrex antibioticke kako mu je doktorica prepisala. Nakon toga mu se to povuklo 4 mjeseca pa se sad opet vratilo u blažem obliku, kao samo 1 točkica. I opet kapi i mast sve po starom. Što bi bilo najbolje i jeli to izlječivo? Bude jako nervozan i nemiran, jer tada ne može radit, mora se čuvati hladnoće. Molim vas savjet? I što da uzme za imunitet, mada stalno nešto pije i opet se vrati? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

herpes simplex keratitis liječenje
Dean Šarić
Poštovana,

na žalost riječ je o upornoj i teškoj bolesti koju nije moguće izliječiti. Smisao liječenja je podignuti imunitet pacijenta i smanjiti aktivnost virusa da se uđe u mirnu fazu i da ta faza traje što dulje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri + dva =

Back to top button