Glaukom i povremeni otok ispod donjeg kapka?

Poštovani doktore, povremeno mi izlazi otok u obliku plika, ispod donjeg kapka. Plik se često veže i do trepavica. Osjećam bol, suze mi oči i ponekad se javlja svrab. Imam glaukom, operirao sam laserom dva puta ablaciju. Izvršio sam alergo test koji je bio u redu. Od lijekova upotrebljavam Xalatan i Alphagan. Liječnici nikako ne mogu ustanoviti uzrok oticanja gonjeg kapka već dvije godine. Molim za savjet.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

otok ispod donjeg kapka
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno je riječ o nuspojavi antiglaukomskih lijekova. U dogovoru s oftalmologom pokušajte zamijeniti jedan, pa drugi lijek.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 + 2 =

Back to top button