Dijete od dvije godine često trlja oči, o čemu se radi?

Poštovani doktore, dijete od dvije godine već neko vrijeme trlja oči. Nekad to više izgleda kao da ih krije. Oči nisu nakon ni prije toga crvene ni upaljene. Nikad nije imale neku upalu, promjenu i slično. Ne žmiri i ne okreće glavu na jednu stranu dok gleda TV. Da li je moguće da joj je to sad zanimljivo i prešlo u naviku? Kad je opomenem, i sklonim rukice ona se smije i pokušava nastaviti. Ni muž ni ja nemamo problema s vidom. Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dijete trlja oči
Dean Šarić
Poštovana,

mislim da je riječ o nekoj fazi u kojoj dijete pokušava privući pažnju. U koliko se nastavi ili pojača ipak posjetite oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 + 5 =

Back to top button