Da li je normalno da se dijete od 3 godine žali na sunce?

Poštovani, imam jedno pitanje. Imam dijete staro 3 godine i kada izađemo vani počne se žaliti kako mu smeta sunce. Inače ima problema sa sinusima, da li je to povezano? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

djetetu smeta sunce, bebi smeta sunce
Dean Šarić
Poštovana,

ako nema vidljivog konjunktivitisa ove dvije stvari ne bi trebale biti povezane. Dječje su oči osjetljivije na sunčevu svjetlost od odraslih, stoga ih svakako zaštitite nošenjem sunčanih naočala i kapa ili šešira.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedanaest − sedam =

Back to top button