Da li je moguće istovremeno operirati kataraktu i cornea guttata?

Poštovani, dijagnoze su mi: katarakta senilis i cornea guttata. Molim za objašnjenje da li je moguće istovremeno operirati i kataraktu i ovo drugo, ili je bolje jedno pa drugo? Koliko traje oporavak, kao i mogućnost komplikacija? Hvala na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

operacija katarakta cornea guttata
Dean Šarić
Poštovana,

može se operirati istovremeno, no većina kirurga preferira prije operirati mrenu, pa kad se vidi stanje rožnice onda ako treba transplantaciju. Oporavak od operacije katarakte je relativno kratak, par dana.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 1 =

Back to top button