Crveno oko nakon spavanja s kontaktnim lećama?

Poštovani, već neko duže vrijeme nosim meke kontaktne leće proizvođača Cooper Vision. Radi se o lećama koje imaju veliku propusnost kisika i dozvoljeno je s njima i spavati. Odlično su mi odgovarale i do nedavno nisam imao nikakvih problema. Međutim, prije nekoliko mjeseci probudio sam se crvenog i suznog oka. Od tada mi se često dogodi da njihovim dužim nošenjem oko postane crveno. Je li moguće da je oko postalo osjetljivo na ovakvu vrstu leća? Radi li se o upali rožnice i trebam li posjetiti oftalmologa? Zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

spavanje s lecama crveno oko
Dean Šarić
Poštovani,

svakako posjetite oftalmologa. Činjenica je da s modernim silikon-hidrogel lećama možete spavati, no uputno je to ipak izbjegavati, odnosno odmarati oko od leća kada je to moguće.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osamnaest − jedan =

Back to top button