Zaspao sam s lećama, da li je to opasno?

Poštovani, nosim mjesečne mekane kontaktne leće već godinu dana, uvijek istu marku i otopinu. Jučer navečer sam ih zaboravio skinuti i zaspao sam s njima. Kada sam se ujutro probudio jedva sam otvorio lijevo oko i bilo je jako puno žilica na njemu i bilo je crveno. Smetala mi je svjetlost ali nije bilo bola. Stavio sam hladan oblog preko očiju na 20 minuta i crvenilo je nestalo. Ali ipak se vidi malo veći broj žilica nego prije i predmeti su malo zamućeni, tj kao aure oko izvora svjetlosti. Osjećam malu iritaciju ali ti simptomi prolaze polako. Desno oko je sasvim normalno. Probudio sam se prije oko 2 sata. Zanima me znate li o čemu je riječ i budući da je vikend zanima me da li da čekam do ponedjeljka i odem do doktora opće prakse ili da odem na hitnu pomoć ako ovo ne prođe do kraja dana? Radujem se vašem odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zaspao s lećama, spavanje s lećama
Dean Šarić
Poštovani,

spavanje s lećama je moguće ali riječ je o posebnim lećama koje su za takvu namjenu i napravljene. Također ne može svatko koristiti ovakve leće. Spavanje s lećama koje nisu za to predviđene krajnje je opasno. Svakako se javite oftalmologu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

trinaest + 7 =

Back to top button