Beba na kapcima i ispod oka ima crvene kvržice?

Poštovani, imam jedno pitanje za Vas, bebica mi ima 20 mjeseci. Na kapcima i ispod oka ima crvene kvržice koje se neko vrijeme povuku pa s vremenom opet pojave. Obišli smo puno doktora, ali niti jedan doktor nije bio jasan što je to. To svrbi i okice suze. Isprobali smo s antibioticima, kremicama i ništa nije pomoglo a doktori mi stalno daju iste lijekove. Sad mene zanima ako i jesu to ječmenci, kako se mogu još liječiti prirodnim putem jer bebica to ima već 7 mjeseci, i dali mogu utjecati na vid? Također me zanima dali mogu uzrokovati još kakve štete?

Smatram da to predugo traje, išli smo i kod privatnika, pa nam je rekao da je to povezano s njenim emocijama, da mažemo okice svinjskom mašću i da će proći. Svašta smo isprobali, ali nema učinka. To nateče i bude crveno, a poslije dođe nešto kao prištić, ali ne pukne, već se povuče pa opet ispočetka! Tako i na licu na obje strane ima plavkaste kvržice koje stoje jako dugo. Nikakav lijek nam ne pomaže a još je mala za kiruške zahvate! Oprostite na dugom pitanju, ali ne znam gdje bih više potražila savjet. Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

crvene kvržice na kapcima
Dean Šarić
Poštovana,

teško je bez pregleda reći o čemu se radi. Ne vjerujem da bi imalo utjecaja na vid, svakako nemojte primjenjivati “lijekove” kao što su svinjska mast i slično. Obzirom da se promjene pojave ali i povuku, vjerojatno nije riječ o nekoj ozbiljnoj bolesti. Mislim da bi trebalo posjetiti iskusnog dermatologa ili pedijatra.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

tri × tri =

Back to top button