Zašto vidim različito boje na svakom oku?

Poštovani, zanima me da li je normalno da na jednom oku (lijevom) vidim toplije boje, a na drugom (desnom) hladnije? Ovo mi se ne događa kada gledam s oba oka, samo kad zažmirim na jedno, pa na drugo oko primijetim razliku. Inače, imam dioptriju: D sph -0,25 cyl -0,50 ax 100°, L sph plan cyl -1,0 ax 70°. Za svaki slučaj da spomenem da moja mama ima juvenilnu degeneraciju žute mrlje. Hvala unaprijed na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

različite boje na svakom oku, boje na svakom oku drugačije
Dean Šarić
Poštovana,

optički mediji oka mogu prouzrokovati ovakvo stanje, no može biti i riječ o degeneraciji makule, svakako otiđite na pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 + tri =

Back to top button