Neraspoznavanje brojki u testovima za boje

Poštovani, kada gledam u kružiće s točkicama (Ishihara test) i kada se trebaju vidjeti brojke, ja na težim kružićima vidim broj samo ako zakrivim monitor. Je li mogu tako i kod doktora kad idem na provjeru vida? Potrebno mi je za upis u srednju. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

neraspoznavanje boja
Dean Šarić
Poštovana,

vjerojatno imate neki poremećaj prepoznavanja boja. Mislim da je važno utvrditi o kojem se poremećaju radi upravo da se ne odlučite za neko zanimanje gdje je prepoznavanje boja nužan preduvjet obavljanja određene vrste posla (ta su zanimanja rijetka).

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

  1. Doktore, imam bledje očne živce, ali razlikujem boje po ishihara testu. Radim u železničkom saobraćaju. Da li je to toliko veliki problem što imam bledje očne živce? Pozdrav!

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 + 4 =

Back to top button