Da li su kontaktne leće u boji štetne?

Poštovani, od rođenja imam deformiranu papilu na lijevom oku, tj. proširenu, koja daje skroz drugu boju oku. Inače boja mojih očiju je plava, ali zbog proširenja lijevo oko ima smeđkastu boju što je meni u posljednje vrijeme počelo smetati, više zbog pitanja ljudi nego nekog mog kompleksa. Moje pitanje je vezano za kontaktne leće, da li je štetno nosit leće u boji i da li postoje neke sa zaštitom, pošto moje ne reguliraju količinu svjetlosti koja ulazi u njega? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dean šarić, sočiva u boji, štetnost, leće u boji, protetske leće
Dean Šarić
Poštovana,

postoje kvalitetne kontaktne leće u boji koje nisu štetne. Također sve današnje leće imaju UV zaštitu. Ako je problem izraženiji postoje i tzv. prostetske leće koje mogu pokriti jače defekte od običnih leća u boji.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest − 9 =

Back to top button