Zašto me oči peku kada zasuze?

Poštovani doktore, bio sam na općem pregledu u klinici za oftalmologiju gdje mi je utvrđeno da su mi oči zdrave u potpunosti osim što imam astigmatizam. Moje pitanje ima veze sa drugim problemom koji sam zaboravio navesti tamo. Dakle u zadnje vrijeme mi se dešava da čim mi malo zasuze oči iz bilo kojeg razloga počnu me peći. Na neko kraće vrijeme mi je nestao taj problem i onda se opet vratio. Probao sam 3 vrste kapljica za oči i svaki put kad ih nakapam prvih par minuta me toliko peku oči da moram zažmiriti, nakon toga je sve dobro. Jako puno gledam u ekrane dnevno, pa bih molio procjenu vašu da li me to peče zbog ekrana ili je nešto drugo u pitanju? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

oči peku suze, peckanje očiju i suzenje
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je najvjerojatnije o suhoći oka koja je provocirana dugotrajnim radom na računalu. Pojačajte kapanje umjetnih suza i radite pauze kada ste dugo na računalu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedanaest + 3 =

Back to top button