Kako olakšati rad na računalu?

Poštovani, zanima me kako olakšati rad na računalu? Imam dijabetes te zbog astigmatizma od malena nosim naočale. Redovito posjećujem oftalmologa, on kaže da mi je dioptrija ok. Sve češće imam glavobolje, magljenje vida i peckanje u očima dok sam na računalu. Rad na računalu mi je također povezan s poslom. Kako mogu umanjiti simptome? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kako olakšati rad na računalu
Dean Šarić
Poštovani,

rad na računalu i s time povezani problemi s očima jedna su od “epidemija” modernoga vremena. Ljudsko oko nije anatomski i funkcionalno napravljeno za toliko gledanja na blizinu. Svakako za početak svakih sat vremena ili po mogućnosti i češće radite kratkotrajne pauze od minute kada ćete kapnuti umjetne suze u oči i na 20-40 sekundi pogledati u neki udaljeni objekt (drvo, krov udaljene zgrade i sl.) Ako se naviknete na ovakve kratke pauze vrlo brzo ćete primijetiti poboljšanje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osamnaest − 10 =

Back to top button