Zašto vidim mutne sjene dok radim za računalom?

Poštovani, imam strabizam od 3. godine života, desno oko mi je do kralja izliječeno, ali s lijevim i dalje imam problema, naime ono je slabije od desnog. Imam slabovidnost na lijevom oku i na njega vidim 80-90%. Donedavno sam nosila samo prizme, a sada sam dobila i prizme i cilindre i moram ih nositi samo dok naprežem oči – na blizu. Primijetila sam da dok radim za računalom, a u sobi je izgašeno svjetlo, da vidim ikone s računala i lijevo i desno od računala – tj. kao da vidim neke mutne sjene. Zanima me da li je to normalno i treba li mi samo određeno vrijeme prilagodbe ili mi je krivo dijagnosticiran astigmatizam budući da mi se to nikada prije nije događalo. Hvala Vam unaprijed na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

sjene na računalu, vidim sjene
Dean Šarić
Poštovana,

cilindrično staklo može raditi takav problem. Radite na računalu uz neko prigušeno svjetlo sa strane da se zjenica malo smanji.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Postovani,prije par dana sam poceo koristit mekane kontaktne lece inace dioptrija mi je odredjena -1.5,medjutim kad koristim naocale sve je ok dok sa lecama na lijevo oko mutno vidim
  pokusao sam cistit lece mijenjat al uvjek isto
  Doktorica mi je rekla da pokusam jos par dana nosit da se javim medjutim skuzio sam da kad citam novine sa lecama mi se mute slova
  imate kakav savjet hvala

  1. Poštovani,

   moguće da baza leća nije idealna, ili vam jednostavno model leća ne odgovara. Ukoliko se problemi nastave i nakon dužeg nošenja, informirajte se kod vaše doktorice o drugim modelima leća.

   Lijep pozdrav,
   Optometrija.net tim

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × četiri =

Back to top button