Zamućen vid – da li je to simptom upale od leća?

Dobar dan, ranije sam imala upalu od kontaktnih leća, doktorica mi je dala Chloramfenikol mast. Poslije nekog vremena stavila sam iste te leće i počela je iritacija oka, crvenilo, suze i osjetljivost na svjetlost. Stavila sam opet mast i povuklo se, ali sad kao da imam “maglu”, odnosno zamućenost na lijevom oku, bez ikakvih bolova. Jeli to isto neki simptom upale ili je to možda od masti? Molim za pomoć i savjet. Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zamućen vid upala od leća
Dean Šarić
Poštovana,

stare leće nakon ovakvih upala bolje je baciti skupa s otvorenim tekućinama za čišćenje i kutijicama. “Magla” je vjerojatno još malo zaostala zbog iritacije rožnice, no to svakako treba pogledati oftalmolog.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 × pet =

Back to top button