Zamagljenje vida i otečeni očni kapci, što je uzrok?

Poštovani dr. Šarić, molim Vaš savjet. Svako jutro kad se kod buđenja gornji očni kapci budu mi otečeni, ali najčešće dio prema nosu što se nakon par sati povuče. Bila sam kod oftalmologa i on mi je odredio dioptriju 1.50 samo za čitanje. Često mi se “zamagli” vid ako duže gledam TV, nešto radim u dužem istom položaju glave ili korištenja kompjutera, pa imam osjećaj vrtoglavice. Imam problema sa cijelom kralježnicom (bolovi u vratu, Alordoza CK, Unkartoza), pa me interesira da li to ima kakve veze sa problemom s očima koji traje već 3 godine? Od lijekova koristim 2.5 godine za visok tlak i imam Hashimoto. Zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

zamagljen vid, otečeni očni kapci
Dean Šarić
Poštovana,

“zamagljenje” vida u vašem slučaju je najvjerojatnije stvar suhoće oka ili varijacija krvnog tlaka i problema s vratnom kralježnicom (vjerojatno kombinacija uzroka), dakle kapajte umjetne suze. Što se tiče jutarnje otečenosti vjeđa mislim da problem nije oftalmološki, a obzirom na cijeli niz dijagnoza Vaš liječnik bi trebao naći uzrok.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

10 − četiri =

Back to top button