Natečeni kapak nakon Brufen-a ili Kafetin-a?

Poštovani doktore, moja problematika je sljedeća; cijelog života kada bi me nešto zaboljelo, popio bih Brufen ili Kafetin. Međutim, prije nekih godinu dana, kada sam popio Brufen, otekao mi je desni očni kapak. Mislio sam da je to slučajnost, pa sam i sljedeći put popio Brufen nakon nekih dva mjeseca, ali se desilo isto kao i prethodnog puta. Zaključio sam da sam razvio neku alergiju na Brufen, ako je to uopće moguće, pa sam sljedeći put popio Kafetin, ali se desilo isto. Ovog puta sam pretpostavio da se radi o nekoj ukrštenoj reakciji na neki sastojak kojeg ima u obje tablete, pa sam danas, zbog zubobolje popio Andol, ali se i danas javio otok. U sva četiri slučaja, otok se javio tek par sati nakon uzimanja lijeka (oko 3-4 sata), otok se uvijek javi isključivo na desnom kapku. Prva dva puta je trajao po par sati, a treći put oko dva dana. Sada se tek javio, pa ćemo vidjeti. Otok je bezbolan, ali me brine. Molim Vas da razmotrite moj problem, i probate mi pomoći. Šaljem Vam i sliku otoka. Hvala unaprijed na odgovoru.

Oteklina kapka

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

natečeni kapak, brufen, kafetin, andol
Dean Šarić
Poštovani,

doista, doima se i izgleda kao alergija. Rijetkost je, ali moguće da je promjena samo na jednoj strani. Moguće je napraviti testove da se utvrdi što je uzrok. Potrebna Vam je alergološka obrada koja je važna ne samo da utvrdite koje analgetike možete uzimati, nego da u slučaju nekog kompliciranijeg liječenja znate što ne smijete koristiti.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devet − 4 =

Back to top button