Dijete ima alergiju očiju na pelud a kapi ne pomažu?

Poštovani, imam pitanje vezano za unuku. Ona ima četiri godine i alergiju očiju, rečeno na pelud. Dobila je kapi, ali već neko vrijeme se stanje nije promijenilo. Oči su natečene i trepere. Što preporučujete da napravimo kako bi se to izliječilo? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

alergija očiju na pelud, očna alergija pelud
Dean Šarić
Poštovana,

ako je alergija toliko jaka onda lokalna terapija nije dovoljna, potrebno je vidjeti opcije sistemske terapije u dogovoru s pedijatrom. U oči kapati što češće umjetne suze zbog ispiranja alergena.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 + osam =

Back to top button