Problemi s natečenim kapcima ujutro?

Poštovani, svako jutro imam problema s natečenim kapcima. Ako ih ne diram preko dana, do navečer se smire, što je vrlo teško pošto me dosta svrbe. Ako ih ne hidratiziram počnu se ljuštiti. Kako spriječiti oticanje? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

natečeni kapci ujutro
Dean Šarić
Poštovana,

svakako bih preporučio učiniti neke osnovne laboratorijske pretrage, da se isključi mogući sistemski uzrok ovom simptomu. Ako je to u redu, za daljnji tretman obratite se oftalmologu koji mora na osnovu biomikroskopskog pregleda odlučiti u kojem smjeru mora ići liječenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Postovanje,
  Imam glaukom otkriven prije 10 mjeseci,uzimam kapi cosopt 2 x dnevno..
  Ali gornji kapci su mi nekako izrazeniji oteceniji a svakih mjesce dva imam dojam da su jace nateceni pa.me zanima sta da radim sta bi bio razlog ima.li razloga za brigu?
  Na.kontrole.idem redovno ali nisam prijavljivao taj problem,

  Imam 43 godine

  Hvala

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

petnaest − osam =

Back to top button