Spušteni kapak samo na jednom oku?

Poštovani, neki dan sam išla oftalmologu zbog smetnji u vezi vida. Naime rezultat je da nemam dioptriju (0,25) i da mi je očni tlak uredan. Ali ja imam smetnji posebno na lijevom oku na kojem mi je problem spušteni kapak, odnosno kapak je malo spušteniji nego kod drugog oka. Doktorica mi je preporučila da uradim neke nalaze da bi ustanovili uzrok. Ovim putem Vas pitam za mišljenje, koji bi mogao biti razlog i da li imam razlog za veliku zabrinutost? Unaprijed zahvalna.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

spušten kapak na oku
Dean Šarić
Poštovana,

treba utvrditi uzrok koji može biti banalan – lagani upalni proces vjeđe ili vrlo ozbiljan – neko neurološko zbivanje. Svakako napravite preporučene pretrage.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

2 Komentara

 1. Povremeno mi se malo spusti lijevi kapak. Mazanjem maxitrol masti za nekoliko dana opet ok. Što može biti uzrok. Hvala

  1. Poštovana,

   vjerojatno nije riječ o spuštanju već prije o upali, tijekom koje kapak izgleda malo spušten. Svakako kod oftalmologa provjeriti o kakvom je podražaju riječ, a nikako ne koristiti Maxitrol na svoju ruku.

   Pozdrav,
   dr. Šarić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva + 8 =

Back to top button