Otežano privikavanje na monovision nakon laserske korekcije?

Poštovani doktore, 26.04. mi je rađeno skidanje dioptrije trans PRK metodom. Rađeno mi je samo lijevo oko i sa rezultatom sam zadovoljan, a desno oko na preporuku doktora mi je ostavljeno sa dioptrijom 0,5 sa -0,75, tzv. monovision. Kažu da je razlog to što ulazim u 40-te i uskoro bi morao nositi naočale za čitanje. Nisam se još u potpunosti navikao jer nemam onakvu kvalitetu vida koju sam imao s naočalama. Molim za vaše mišljenje, da li da ostavim dioptriju na desnom oku i možda se vremenom naviknem na manjkavosti ili da ipak skinem dioptriju desnog oka? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

monovison laserska korekcija privikavanje
Dean Šarić
Poštovani,

opcija je da imate naočale sa dioptrijom na ne-operiranom oku i nosite ih samo kada izrazito trebate (noćna vožnja i sl.), također možete nositi leću na ne-operiranom oku. S vremenom ćete se naviknuti na razliku u vidu, no ako to navikavanje traje duže od 3-6 mjeseci bolje je operirati i drugo oko.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedan + dvanaest =

Back to top button