Opadanje trepavica koje je prouzrokovano trljanjem?

Poštovani Dr. Šariću, moja kćerkica ima 11 godina i ima problem već godinu dana s opadanjem svih trepavica na oba kapka koja su prouzrokovana trljanjem, svjesno ili nesvjesno u snu. Žali se da je jedini razlog trljanja to što je svrbe. Nakon toga kapci su mnogo zadebljani i oko koje trlja bude naravno crveno. Imala je detaljne preglede i kod očnog i kožnog doktora koji su ustanovili da je sve u redu i preporučili su psihologa da joj odvuče pažnju od trljanja. To sam i uradio, ali bez pomaka na bolje. Izrastu joj trepavice milimetar, dva, tri i opet isto. Žao mi je mnogo to gledati, lijepa je i pametna. Još je mala pa i nema kompleks, a i prijatelji to ni ne primijete valjda. Molim Vas da mi date savjet što da radim ili kome da se obratim? Pozdrav iz Prijedora.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

opadanje trepavica
Dean Šarić
Poštovani,

teško Vam mogu odgovoriti bez da vidim dijete, ali moguće da je riječ o kroničnom blefaritisu koji treba intenzivno liječiti. Samo opadanje trepavica me nebi zabrinulo, no ako je u vezi s navedenom kroničnom upalom može dovesti do ozbiljnih komplikacija, čak i ugroziti vid ako trepavice počnu rasti nepravilno. Zatražite drugo mišljenje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 2 =

Back to top button