Da li je ricinusovo ulje štetno za oči?

Poštovani, zanima me da li je ricinusovo ulje štetno za oči? Svakodnevno ga nanosim kako bi pospješila rast i ojačala trepavice, no pročitala sam da ukoliko dospije u oči, može oštetiti vid i uzrokovati sljepoću. Da li je to istina? Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

ricinusovo ulje
Dean Šarić
Poštovana,

nemojte koristiti ricinusovo ulje, nećete postići željeno, a može Vam štetiti. Postoji preparat Latisse kojim možete postići učinak koji želite.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

8 Komentara

 1. Imam glaukom otv.ugla,a sada I pocetak katarakte
  Koristim:
  Xalatan0,005 (latanoprost)
  Azopt 10mg/ml(brinzolamid)
  Molim za savet u smislu da li postoji nesto bolje od ovih lekova,I da li postoji nesto u prirodnoj medicini sto moze da pomogne da se simptomi drze pod kontrolom sto je moguce duze vteme
  Postovanjem I hvala

 2. Poštovani,
  slučajno su mi prsnule kapljice parafinskog (zapaljivog) ulja za svijeće u oko. Da li moram posjetiti oftalmologa (na otoku sam i nedjelja je -nemamo ni hitnu) . Molim Vaš cijenjeni odgovor jer se bojim da mi ne dođe do oštećenja oka. Samo sam isprala s mlakom čistom vodom oko . Hvla Vam, Antonela

 3. Imam rupturu makule i ablaciju staklastog tela, operacija gotovo nema pomoci, sta da radim? Neki preparat?

 4. Postovani
  Imam urodjenu kataraktu na oba oka koja mi nije davala veliki problem do sada.
  Sada u 72 godini pocele su od obicnih crnoh tockica da se pojavljuje mreza u uglu jednog oka.
  Da li bih mi se poboljsao vid ako operisem kataraktu. Takodje jedno oko ulijenjeno i manje vidim madana tom oku nemam trenutno pogorsanje katarakte.
  Svaki savjet mi je dobrodosao!
  Hvala

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet + šesnaest =

Back to top button