Ne mogu prepoznati boje na testu, kako to riješiti?

Poštovani doktore, išao sam na pregled za pilotsku akademiju zato što mi je želja da postanem pilot. I prošao sam, ali sam uočio da imam jedan problem, a to je da ne mogu prepoznati brojeve u bojama, takozvani ishihara test. I rekli su mi da možda zbog toga neću moći ići na akademiju nakon srednje škole. Inače imam dobar vid, ne nosim naočale ili leće, i razlikujem sve boje. Zanima me da li je moguće riješiti taj problem i kako? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

neprepoznavanje boja na testu, rješenje, liječenje
Dean Šarić
Poštovani,

na žalost sljepoća na boje je prirođena i danas poznatim metodama nije moguće liječenje. Dobro se raspitajte koji su uvjeti za Vaše daljnje školovanje, tj. da li je neprepoznavanje boja kriterij isključenja, tako da možete na vrijeme odabrati neko drugo zanimanje.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šesnaest − 8 =

Back to top button