Laserom do promjene boje očiju

Ne, to nije nuspojava LASIK-a ili nešto slično, to je zapravo niz laserskih operacija isključivo namijenjenih promjeni boje očiju, i to trajno.
0 Shares

Liječnik iz Kalifornije je razvio tehniku koja mu dopušta da korištenjem lasera promjeni smeđe oči u plave oči uništavajući smeđi pigment šarenice. Postupak je prilično brz i bezbolan, i traje tek oko jedne minute.

Nakon tretmana, promjena boje se razvije tijekom 2-3 tjedana dok se smanjuje količina melanina koji je skrivao plavu podlogu. Nigdje nije izričito naglašeno, ali čini se da ova operacija, za sada, samo može promjeniti smeđe oči u plave.

Ovaj postupak nije sasvim spreman za primijenu, ali Gregg Homer, koji je podnio patent na proces, očekuje da će postati široko dostupan u SAD-u u idućih nekoliko godina ali i prilično skup, što se i očekivalo. Do tada, svi oni koju su željni ovakve promjene morat će se strpiti i zadovoljiti jeftinijom varijantom, odnosno kontaktnim lećama u boji, koje uostalom pružaju i puno veći izbor boja.

0 Shares
Oglas

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

3 Komentara

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × četiri =

Back to top button