Nakupina na gornjem kapku – o čemu se radi?

Poštovani, moj problem zadnjih oko 8 mjeseci je gornji lijevi kapak! U kutu oka, blizu nosa, je nastala nekakva nakupina, koja je dosta vidljiva, oko 5 mm široka i 2 cm duga, i usprkos raznoraznim oblozima, ništa se ne mijenja. Najprije je bila na desnom gornjem kapku, ali je nekako splasnula, ima je još ali u odnosu na lijevo oko je zanemariva. Osjećam “težinu” oka, ne samo ujutro nego po cijele dane. Inače imam osjetljive, suhe oči, puno sam kapi mijenjala, sad sam se zaustavila na Irivist kapima. Bila sam i kod oftalmologa, dr. Pupić misli da je to nakupina masnoće i da se nema što poduzeti! Molim za Vaš savjet!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

nakupina na kapku
Dean Šarić
Poštovana,

najvjerojatnije je riječ o ksantelazmi, nakupini masnoće koja se može odstraniti jednostavnim zahvatom. Pročitajte više u članku: Ksantelazma – masne naslage oko očiju

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet − pet =

Back to top button