Koliko dugo treba biti bez polutvrdih leća prije laserske operacije?

Poštovani, nosim polutvrde leće manje zakrivljenosti i dioptrije -3,5 kojima korigiram dioptriju od -6,00 i astigmatizam od -2,00. Zanima me da li dugotrajno nošenje takvih leća može uzrokovati trajne posljedice, te koliko dugo bih trebala biti bez takvih leća kako bih napravila lasersku operaciju skidanja dioptrije i astigmatizma? Ovakve leće nosim već 15 godina. Unaprijed hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

polutvrde leće laserska operacija
Dean Šarić
Poštovana,

potrebno je napraviti pauzu od oko tjedan dana za pregled, za to vrijeme možete nositi naočale ili mekane kontaktne leće. Nošenje krive baze leća može uzrokovati posljedice.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

jedanaest + 6 =

Back to top button