Jesu li mi pogrešno odredili dioptriju ili se trebam naviknuti?

Poštovani doktore, prilikom pregleda ustanovljena mi je dioptrija na oba oka -1 i astigmatizam. U nalazu piše axis 170° i 11°. Napravila sam naočale i počela ih nositi te mi je slika oštrija i jasnija, ali kad hodam vani kao da sam ja manja i bliže podu, zbog toga me strah voziti. Sad zanima me da li je to tek u početku tako pa se moram naviknuti, ili su mi pogrešno odredili dioptriju ili pogrešno napravili stakla? I da li bi bio problem da naočale nosim samo dok radim na računalu i dok gledam TV, a ostatak vremena da sam bez njih? Unaprijed hvala na vašem odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

dioptrija navikavanje
Dean Šarić
Poštovana,

moguće je da se naviknete na naočale, ali ako i nakon dva tjedna imate problem potrebno je smanjiti dioptriju. Što se nošenja tiče upravo obratno, naočale su Vam bitne za vid na daleko, stoga je ključno da ih možete nositi u kretanju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × četiri =

Back to top button