Dijete već dugo ima kvržice na očima, dali je to opasno?

Poštovani, imam curicu staru 2 i pol godine i već godinu dana ima kvržice na okicama. Ponekad se povuku a ponekad puknu, odnosno na jednom oku se povuče a na drugom se opet pojavi i unutar oka i na kapku. Doktori ni sami ne znaju što je to, dali su ječmenci ili nešto drugo. Daju nam kremicu Maxitrol i kapi Trobex ali nam to ne pomaže. Njoj to smeta i svrbi ju na licu, te s obje strane ima plavkaste kvržice. Sad me zanima i ako su to ječmenci ili upala trepavičnog korijena, dali mogu utjecati na vid i dali je jako opasno da dijete s dvije i pol godine ide na operaciju? Hvala vam!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kvržice na očima
Dean Šarić
Poštovana,

poremećaj koji opisuje najsličniji je učestalim jačmencima koji su posljedica kronične upale ruba vjeđa (kronični blefaritis). Ako je to slučaj potrebno je ozbiljno pristupiti traženju uzroka i liječenju, jer posljedice mogu biti čak opasne za vid. Svakako je potrebno istražiti moguće sistemske uzroke (neotkrivena šećerna bolest, hormonski poremećaj ili slično), te odmah početi sa rigoroznim tretmanom (lokalnim i sistemskim) kroničnog blefaritisa uz kontrolu iskusnog oftalmologa.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

15 − trinaest =

Back to top button