Dijagnosticiran mi je APMPPE, kakva je to bolest?

Poštovani, dijagnosticiran mi je AMPE (APMPPE). Nema na internet stranicama nikakvih podataka o toj bolesti. Što mogu dalje očekivati i kakav je tijek bolesti? Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

AMPE očna bolest, APMPPE
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o akutnoj upali (vjerojatno vaskulitisu) na razini retinalnog pigmentnog epitela i žilnice. Više na linku: Acute Posterior Multifocal Placoid Pigment Epitheliopathy

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

2 + 4 =

Back to top button