Pametne kontaktne leće Bausch + Lomb uskoro stižu na tržište? Pratiti će naše zdravlje!

Korporacija InWith posljednjih godinu dana surađuje s proizvođačem kontaktnih leća Bausch + Lomb, na razvoju pametnih kontaktnih leća. Već ove godine očekuje se službeno odobrenje prvih prototipa. Tehnologije koje najavljuju su najblaže rečeno iznenađujuće. Više saznajte u nastavku.
0 Shares

Suosnivač i direktor korporacije InWith Michael Hayes tvrdi da će kontaktne leće s ugrađenom 3-D fleksibilnom mikroelektronikom biti na tržištu u “skoroj budućnosti”, prenosi Forbes.

S InWith tehnologijom, koju tvrtka naziva “pametna biologija”, ove kontaktne leće biti će jednako praktične kao meke kontaktne leće koje svakodnevno nosi 150 milijuna ljudi. Također će biti povezane s vašim pametnim telefonom.

pametna kontaktna leća s mikroelektronikom
Pametna kontaktna leća s mikroelektronikom. Foto: InWith

Mikroelektronika u kontaktnoj leći energiju dobiva iz uobičajenog treptanja očima, a Hayes tvrdi da će slijedeći korak biti spajanje mobilnog uređaja s ljudskim tijelom kroz kontaktnu leću, radi potpunog praćenja zdravlja. “To će dovesti do manje uznapredovalih bolesti i duljeg života”, kaže Hayes.

Nevjerojatno mali tim iz korporacije InWith radio je s mnogo većim timom znanstvenika na razvoju pametne kontaktne leće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

U Bausch + Lomb laboratorijima, naša pametna tehnologija uspješno je ugrađena u Bausch + Lomb ULTRA kontaktne leće, koje su najbolje multifokalne leće na tržištu danas. – rekao je Hayes.

“Dolazi doba potpunog praćenja zdravlja, a za to je potrebna biokompatibilnost spojena sa strujnim krugom”, kaže Hayes. “Naš plan je omogućiti rano otkrivanje virusa ili raka uz pomoć meke kontaktne leće, koja šalje upozorenja na pametni telefon, kao što to rade detektori ugljičnog dioksida ili dima u vašem domu.”

Osnivači InWith i Bausch Lomb
Izumitelji i suosnivači korporacije InWith, Michael Hayes i dr. David Markus, s kolegama osnivačima Bausch-om i Lomb-om. Foto: InWith

Hayes također tvrdi da cijena njihovih pametnih kontaktnih leća neće biti puno viša od trenutne cijene “običnih” kontaktnih leća. Nama to sada zvuči nerealno, ali vrijeme će pokazati da li su njegove tvrdnje bile točne.

Bausch + Lomb je vodeći proizvođač kontaktih leća, a radi se o tržištu koje vrijedi 18 milijardi dolara. “Bausch + Lomb kontinuirano traži najnovija dostignuća u tehnologijama za njegu očiju”, rekao je Arthur Shannon iz Bausch + Lomb-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biotrue kontaktne leće akcija

Više o Bausch + Lomb ULTRA multifokalnim kontaktnim lećama, koje su dostupne već danas, možete saznati u članku:

Bausch + Lomb ULTRA® kontaktne leće za prezbiopiju – korekcija vida na svim udaljenostima

0 Shares
Oglas

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × jedan =

Back to top button