Bausch + Lomb ULTRA® kontaktne leće za prezbiopiju – korekcija vida na svim udaljenostima

Multifokalne kontaktne leće omogućuju korekciju vida na svim udaljenostima. Ovakve kontaktne leće namijenjene su osobama kod kojih se s godinama pojavila dioptrija za blizinu, a također trebaju korekciju vida na daljinu.
0 Shares

Prezbiopija ili staračka dalekovidnost je postepeno slabljenje vida na blizinu, koje se obično pojavljuje oko 40. godine života, čak i ako nikada prije niste imali problema s vidom. Prvi simptomi su otežan i zamućen vid prilikom čitanja ili gledanja u pametni telefon. S porastom prezbiopije, fokusiranje slike između različitih udaljenosti postaje otežano.

Kontaktne leće za digitalni način života

Digitalni uređaji postali su primarni izvor informacija, te su neophodni za svako poslovanje. Danas nije neobično da ljudi, uključujući i one s prezbiopijom, provode i do 9 sati dnevno na raznim digitalnim uređajima. Naše oči teško prate tako zahtjevne zadatke.

U nedavnom istraživanju, 70% radno aktivnih prezbiopa izjavilo je da im je prioritet imati dobar vid na blizinu i na srednjoj udaljenosti. Ipak, 3 od 4 osobe su potvrdile da imaju česte poteškoće s vidom na navedenim udaljenostima.

Čak 50% prezbiopa koji nose multifokalne kontaktne leće, izjavilo je da i dalje koriste naočale za čitanje.

Kako bi odgovorili na potrebe današnjih nosioca leća, tim iz Bausch + Lomb-a napravio je detaljno istraživanje vezano za optičku kvalitetu i udobnost multifokalnih leća. Rezultat tog istraživanja je dokazani optički dizajn s 3 zone, kojem su dodali i MositureSeal™ tehnologiju ovlaživanja. Ova kombinacija je rezultirala multifokalnim kontaktnim lećama koje omogućuju vid na svim udaljenostima, s iznimnom udobnošću tijekom cijelog dana.

Ultra za prezbiopiju infografika
Infografika: Bausch.com

Bausch + Lomb ULTRA® za prezbiopiju

Kontaktne leće Bausch + Lomb ULTRA® za prezbiopiju dizajnirane su za korekciju vida na blizinu, sredinu i daljinu, sa stabilnim prijelazom između različitih dioptrijskih zona.

Bausch + Lomb Ultra za prezbiopiju

Sadrže MoistureSeal™ tehnologiju koja održava 95% vlažnosti leća punih 16 sati. Budući da tokom dana stalno mijenjamo udaljenost gledanja, bilo da čitamo, radimo za računalom ili vozimo, važno je imati kontaktne leće koje pružaju stabilan vid na svim udaljenostima.

Multifolane kontaktne lece ULTRA progresivni dizajn
Infografika: Bausch.com

Prednosti Bausch + Lomb ULTRA® kontaktnih leća za prezbiopiju:

  • Korekcija vida na svim udaljenostima: daljina, sredina, blizina.
  • MoistureSeal™ tehnologija koja održava 95% vlažnosti leća punih 16 sati.
  • Izuzetno velika propusnost kisika, čak 163 Dk/t.

Pogledajte video:

Bausch + Lomb ULTRA® kontaktne leće potražite u svim boljim očnim ordinacijama i optikama!

0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − četiri =

Back to top button