Spušteni kapci kao estetski i funkcionalni problem

Prirodnim procesom starenja koža gubi svoju elastičnost i čvrstoću, a naši kapci su područje na kojem je to izrazito vidljivo jer je koža ovdje najtanja. Tijekom života kapci mijenjaju svoj izgled stvaranjem i nakupljanjem viška kože u obliku vrećica, nabora te masnih jastučića. Ove neželjene promjene rezultiraju karakterističnim umornim izrazom lica, ali isto tako mogu uzrokovati i funkcionalne probleme poput smanjenja vidnog polja.
0 Shares

Postoji li rješenje? Apsolutno da! Vodimo vas kroz blefaroplastiku ili kiruršku korekciju kapaka, jednostavan kirurški zahvat u Poliklinici Vukas kojim se otvara pogled i istovremeno vraća mladenački i svjež izgled lica.

Kako blefaroplastika poboljšava vid?

Za većinu ljudi primarna motivacija za podvrgavanje ovom zahvatu je poboljšanje izgleda, međutim, ova operacija također može značajno poboljšati vid kod sljedećih problematika:

  • promjene na mišićima koji ih kontroliraju, kao što su netipično spušteni kapak (ptoza),
  • izvrnuti kapak prema van (ektropij),
  • uvrnuti kapak (entropij).

Riječ je o promjenama koje mogu biti prirođene ili stečene tijekom starenja. Operativni zahvati kod takvih promjena ne smatraju se estetskim zahvatima jer im je primarni cilj poboljšanje zdravstvenog stanja oka, te samim time povećavaju ukupnu kvalitetu života.

Estetske prednosti blefaroplastike

Osim funkcionalnih poboljšanja, blefaroplastika nudi nekoliko estetskih prednosti koje mogu pomoći pacijentima da se osjećaju samopouzdanije i pomlađeno.

  • Mladolik izgled – zatezanje kože oko očiju rezultira mladolikijim, živahnijim izgledom, što može povećati samopouzdanje.
  • Smanjenje vrećica ispod očiju – donja blefaroplastika posebno cilja na vrećice ispod očiju, koje su često uzrokovane masnim naslagama i zadržavanjem tekućine. Zaglađivanjem ovog područja pacijenti postižu svježiji i odmorniji izgled.
  • Simetrija i proporcija – blefaroplastika također može riješiti asimetriju kapaka, stvarajući uravnoteženiji i skladniji izgled lica. Ovo poboljšanje simetrije lica je suptilno, ali dojmljivo, često dovodi do atraktivnijeg izgleda u cjelini.
podizanje kapaka
Foto: Shutterstock

Kako izgleda proces zahvata?

1. Konzultacije

Vaše iskustvo blefaroplastike započinje temeljitim savjetovanjem i konzultacijama s iskusnim kirurgom dr. Josipom Kneževićem koji će vam detaljno objasniti vašu problematiku i ponuditi najbolje rješenje za istu. Sa sobom na konzultacije ponesite fotografije iz mladosti kako bi liječnik vidio vaš prvotni izgled što će svakako uzeti u obzir prilikom planiranja zahvata. Blefaroplastika je operativni zahvat koji se najčešće izvodi pod lokalnom anestezijom. U Poliklinici Vukas u jednom dolasku možete operirati gornje ili donje kapke. Trajanje zahvata je između 45 minuta do sat vremena, ovisno o složenosti problematike.

2. Zahvat

Operacija se izvodi tako što liječnik radi precizne kirurške rezove na gornjim ili donjim kapcima koji prate prirodne kožne nabore i linije. Kroz iste rezove odstranjuje se, reducira ili preusmjerava masno tkivo, a višak kože uklanja. Rez je moguće napraviti i iznad same obrve kako bi se ona podigla. Oba načina reza su minimalno vidljivi, a precizni šavovi osiguravaju neprimjetne ožiljke nakon cijeljenja. Šavovi se odstranjuju 7 dana nakon operacije. Ako je potrebno, kiruršku korekciju kapaka moguće je kombinirati s nekim drugim zahvatima poput liftinga obrva.

3. Oporavak

U prvih 48 sati nakon zahvata preporučuje se na kapke stavljati hladne obloge i odmarati. Povratak svakodnevnim aktivnostima je nakon 10-14 dana. Rezultati su vidljivi nakon par tjedana, ali za finalni rezultat bi trebalo pričekati 3-4 mjeseca.

Dr.med. Josip Knežević Poliklinika Vukas
Dr.med. Josip Knežević izvodi zahvat blefaroplastike u Poliklinici Vukas

Je li blefaroplastika prava stvar za vas?

Ako primjećujete da vaš pogled nije svjež kao nekad, imate smetnje vida ili jednostavno želite pomladiti svoj izgled svakako se konzultirajte sa stručnjakom koji će vam objasniti koja je opcija najbolja za vas.

Blefaroplastiku trenutno možete obaviti po promotivnoj cijeni u Poliklinici Vukas, a detalje saznajte OVDJE.

Poliklinika Vukas Zagreb
Poliklinika Vukas
0 Shares
Oglas

Promo

Sponzorirani sadržaj.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × 5 =

Back to top button