Persol – nove Vintage kolekcije za 2013.

Persol je jedna od rijetkih marki koja se može pohvaliti autentičnim vintage nasljedstvom: njegova je priča započela još davne 1917. a tijekom svih ovih godina njegovi nezaboravni modeli ostavili su poseban trag u povijesti.
0 Shares

Nadahnut svojom bogatom arhivom, Persol je pripremio fascinantnu liniju za ljeto 2013. pod nazivom Persol Vintage Celebration, koja donosi muške i ženske modele u 3 originalne nijanse, od kojih svaka nosi posebne kulturološke reference i jedinstven spektar emocija.

Tabacco Virginia podsjeća na vrelinu sunca i vjetra koji njiše polja duhana u Virdžiniji.
Caffè, najoštrija nijansa, tamna je poput svježe šalice talijanske kave.
Terra di Siena je prozračan i sunčan podsjetnik na nježne toskanske brežuljke.

Radi se o nijansama koje utjelovljuju čitav jedan svijet, a ime tog svijeta ispisano je s unutarnje strane okvira što ove modele čini još posebnijima.

Linija Persol Vintage Celebration donosi sunčane i dioptrijske modele različitog dizajna: od autentičnih proslavljenih modela do onih novijih, obilježenih inovacijama, koji su i dalje prožeti prepoznatljivim izrazom sjećanja na prošla vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Kako bi liniju Persol Vintage Celebration učinio još ekskluzivnijom, kod sunčanih je modela Persol odlučio nove boje upariti isključivo s polariziranim i fotopolariziranim lećama. Izrađene od kristalnog stakla, ove tanke leće (debele tek 1.8 mm ) iznimno su lagane i ugodne za nošenje, a njihov dizajn u skladu s najnovijim revolucionarnim otkrićima te majstorska izrada donose pouzdanu zaštitu od štetnih sunčevih zraka.

Polarizirane leće smanjuju snažan odsjaj tako što se reflektirana svjetlost blokira posebnim filtrima koji djeluju kao zaštita od štetnih zraka. Fotopolarizirane leće kombiniraju polarizirajući i fotokromatski filtar: polarizirajući blokira odsjaj omogućujući tako čistu i oštru sliku, dok fotokromatski mijenja intenzitet boje leće u skladu sa svjetlošću, kako bi zajamčio savršenu sliku u svim uvjetima.

Kolekcija Supreme
Linija Persol Vintage Celebration sunčane naočale

persol naočale 2013
PO 649
PO 649. Reinterpretacija proslavljenih sunčanih naočala predstavljenih 1957. koje su s godinama postale vjerojatno i najpoznatiji model ove marke, a prvi ih je nosio Marcello Mastroianni u filmu “Razvod na talijanski način”. Radi se o acetatnom okviru s ultra fleksibilnim ručkicama, koje omogućuje sustav Meflecto, i jedinstvenim mostom Victor Flex, “zarezanim” na tri mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Biotrue kontaktne leće akcija

Ponuda boja dodatno je proširena novim acetatima koji dolaze u sljedećim kombinacijama: Tabacco Virginia sa smeđim lećama, Caffè sa sivim lećama, Terra di Siena sa zelenim lećama.

persol sunčane naočale kolekcija 2013
PO 2953S
PO 2953S. Klasični acetatni model, četvrtastog i blago zaobljenog oblika, obogaćen jedinstvenim Persolovim stilskim detaljima kao što su metalna strelica Supreme i sustav za fleksibilnost ručkica Meflecto.

Klasičnim su bojama pridodane nijanse Tabacco Virginia sa smeđim lećama, Caffè sa sivim lećama, te Terra di Siena sa zelenim lećama.

persol naočale vintage 2013
PO 3055S
PO 3055S. Novi acetatni model s prepoznatljivim Persolovim stilskim detaljima. Velik i zaobljen prednji pilotski dio nadopunjuju tanke ručkice s jedinstvenom metalnom strelicom na zglobu. Sustav Meflecto jamči savršenu fleksibilnost i optimalno pristajanje.

Ove su naočale dostupne u sjajnoj crnoj i havani s efektom “starine” kao i u novim kombinacijama: Tabacco Virginia sa smeđim lećama, Caffè sa sivim lećama i Terra di Siena s gradualnim plavim lećama.

Kolekcija Supreme
Linija Persol Vintage Celebration dioptrijski modeli

persol sunčane naočale
PO 3039V
PO 3039V. Model nedvojbene retro inspiracije. Acetatni okvir naglašenih linija s dizajnom iz pedesetih, načelno je četvrtast, ali ga omekšavaju zaobljeni rubovi i stanjen donji dio. Kako bi naočale što bolje pristajale, tu je ekskluzivni sustav Meflecto popraćen jedinstvenom Persolovom metalnom strelicom na zglobu.

Ovaj je okvir dostupan u nijansama Tabacco Virginia, Caffè i Terra di Siena s tretmanom za efekt “starine”.

sunčane naočale persol 2013
PO 3052V
PO 3052V. Iznimno zaobljene i naglašene linije posebno su obilježje ovog ženskog acetatnog modela s retro nadahnućem. Mekoća dizajna naglašena je stanjenim ručkicama koje krase jedinstveni Persolovi stilski detalji – metalna strelica na zglobu i sustav Meflecto za savršeno pristajanje.

Dostupan je u klasičnoj crnoj i havani, ali i u nijansama Tabacco Virginia, Caffè i Terra di Siena. Kod modela u crnoj te nijansi Tabacco Virginia korišten je poseban tretman za dobivanje efekta “starine”.

persol naočale kolekcija 2013
PO 3053V
PO 3053V. Tanak i elegantan acetatni ovalni uniseks model. Persolov je stil evidentan zahvaljujući prepoznatljivim detaljima poput oblika mosta, metalne strelice na zglobu i ručkicama koje svoju iznimnu fleksibilnost duguju sustavu Meflecto.

Dostupan je u klasičnoj crnoj, havani te u nijansi Caffè, kao i u nijansama Terra di Siena i Tabacco Virginia kod kojih je korišten poseban tretman kako bi se dobio efekt “starine”.

Kolekcija Classic
Sunčane naočale

persol vintage naočale
PO 3058S
PO 3058S. Prepoznatljiv Persolov dizajn u novoj verziji koja naglašava privlačnost retro identiteta marke. Ovaj četvrtasti okvir zaobljenih krajeva prepoznatljiv je po svojoj veličini i oštrim konturama. Ručkice i blago mačkasti prednji dio povezani su jedinstvenom metalnom strelicom, a sustav Meflecto jamči savršeno pristajanje.

Model je dostupan u sjajnoj crnoj, bež s efektom “starine”, medenoj havani s efektom “starine” i sjajnoj havani u kombinaciji sa smeđim polariziranim lećama, te u crnoj s efektom “starine” i sivim polariziranim lećama.

Kolekcija Design
Dioptrijski modeli

persol dioptrijske naočale
PO 2426V
PO 2426V. Lagani metalni dioptrijski model zaobljenih linija. Konture prednjeg dijela postaju veće na gornjem dijelu što donosi očaravajući retro-šarm, dok fleksibilne i iznimno tanke ručkice na krajevima imaju presvlaku za poboljšanu udobnost. Model je dostupan u sljedećim kombinacijama boja: srebrna / prošarano zelena, gunmetal/havana, smeđa / havana sa svijetlim pjegicama, te staro zlato / svijetla havana.

Gustoća i lakoća savršeno se stapaju: metal daje oblik novom izrazu dizajna, ručkice su iznimno lagane i stanjene, pa čak i strelica Supreme na zglobovima – jedinstven Persolov detalj – postaje tanja (mini strelica Supreme – debljine 3.5 mm).

persol dioptrijske naočale 2013
PO 2427V
PO 2427V. Ovaj tanki metalni model oštrijih četvrtastih linija koje su blago zaobljene na krajevima ima iznimno lagane i fleksibilne ručkice sa presvučenim krajevima za veću udobnost. Dostupan je u sljedećim kombinacijama boja: srebrna / prošarano zelena, gunmetal / havana, smeđa / havana sa svijetlim pjegicama, staro zlato / svijetla havana te crna/havana.

Gustoća i lakoća savršeno se stapaju: metal daje oblik novom izrazu dizajna, ručkice su iznimno lagane i stanjene, pa čak i strelica Supreme na zglobovima – jedinstven Persolov detalj – postaje tanja (mini strelica Supreme – debljine 3.5 mm).

Za više informacija o Persolu posjetite:
www.persol.com
Facebook.com/Persol

0 Shares
Oglas

Optometrija.net

Autori sadržaja na portalu Optometrija.net su isključivo stručne osobe – oftalmolozi, optometristi i optičari. Medicinski sadržaj je informativnog karaktera, te nije zamjena za savjet liječnika.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

šest − tri =

Back to top button