Značenje dijagnoze retinopathia hypertensiva H350?

Poštovani doktore, pokušati ću Vam prepisati nalaz očnog dna: FOU: krvni sudovi hipertono izmijenjeni gr II OU, ostali nalaz uredan OS: Retinopathia hypertensiva gr II OU. Dakle treba mi objašnjenje dijagnoze H350, uz gore navedene detalje. Molim Vas za mišljenje i da li je to opasno? Hvala unaprijed.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

retinopathia hypertensiva, dijagnoza H350
Dean Šarić
Poštovana,

riječ je o blago promijenjenim krvnim žilama uslijed povišenog krvnog tlaka. Dakle potrebno je kontrolirati i u slučaju potrebe korigirati krvni tlak.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × jedan =

Back to top button