Značenje dijagnoze: Myopia alta degenerativa?

Poštovani doktore, obraćam Vam se s dijagnozom koja je napisana latinski, ali ne znam značenje, pa bih Vas zamolila da mi prevedete. I ako možete da mi odgovorite da li od ovih dijagnoza može doći do ablacije na desno oko koje mi je i bolesno, i da li se može prenijeti to i na drugo oko koje je zdravo ako bi došlo do ablacije? Dijagnoza je sljedeća:

  • Myopia alta degenerativa od.
  • Opacitataes corporis vitrei od.
  • Amblyopio od.

Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Myopia alta degenerativa
Dean Šarić
Poštovana,

značenja dijagnoza:
– Visoka degenerativna kratkovidnost
– Opaciteti u staklastom tijelu
– Slabovidnost desnoga oka

Kod visoke kratkovidnosti opasnost od ablacije mrežnice je veća nego u prosječnoj populaciji. Potrebne su redovne kontrola oftalmologa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četiri × 2 =

Back to top button