Zašto vidim titrajuću liniju i onda dobijem glavobolju?

Poštovani, bio sam na pregledu i kažu da je sve u redu, ali me jako smeta kad gledam i mičem očima. Vidim kao gliste koje putuju kako ja mičem očima ili kad gledam u neku plohu, npr. bijelu, vidim i dosta malih kružića kako se brzo kreću. No moj najveći problem je da mi u zadnjih par dana počelo pojavljivati da mi npr. na desnom oku počne ići neka titrajuća linija i kreće se polako prema lijevoj strani. To traje nekih cca 15-25 minuta, nakon toga dobijem glavobolju. Bio sam na pregledima i sve je ok; očni tlak, vidno polje, dioptrija je ostala ista -0,50. Za gliste su rekla da staklovina stari, ali je sve ok. Ne znam više ni sam što bi moglo biti? Molim pomoć. Hvala na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vidim titrajuću liniju glavobolja
Dean Šarić
Poštovani,

riječ je o opacitetima u staklovini i tu nije potrebno ništa raditi. Što se tiče boli, simptomi podsjećaju na migrenoznu glavobolju, potrebno bi bilo obaviti neurološki pregled i obradu.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

18 − 10 =

Back to top button