Zašto mi se pojavilo titranje oka?

Poštovani, radim na poslu 6,5 sati na računalu. Jedno jutro mi se nakon desetak minuta rada pojavilo nekakvo titranje s desne strane oka. Znači kad gledam, to mi se događa s vanjske strane, dakle bočno, kad ravno gledam ne! Vidim kao da je staklo a po njemu onako valovito ide voda. Vid je bio u redu na oba oka, samo to titranje nije prestajalo, kao da se je sužavao neki krug u oku i sve valovito i prozirno okolo. Imamo jaku svjetlost na poslu, i tepih na nekakve kvadratiće, već samim pogledom na njega mi nije dobro! Nije me boljela glava. Inače imam niži krvni tlak, obilne mjesečnice i miom koji uredno pratim, nije velik, ali samo stvara problem obilnih mjesečnica. Željezo mi je 8, pijem redovito lijek željeza uz vitamin C. Bila sam odmah na hitnoj, rekli su mi da je šećer uredu, otkucaji srca 98, kao možda lagana panika, pa i ne bila, bojala sam se da ću oslijepiti. Prije mjesec dana sam bila na pregledu za naočale i dioptrija mi je 1.5, dalekovidna sam. Liječnica kaže da je sve ok, da je to uslijed krivog položaje glave i niskog željeza.

Kolegica mi je masirala vrat i u tom periodu mi je kao malo bilo bolje, polako je nestajalo to titranje, ali čekajući na hitnoj ponovo se ponovilo! Molim Vas pomozite mi, jer me je strah da ne izgubim vid! Imam 47 godina. S nestrpljenjem očekujem Vaš odgovor, unaprijed zahvalna!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

titranje oka
Dean Šarić
Poštovana,

vid nećete izgubiti, no potreban Vam je kompletan oftalmološki pregled da se utvrdi stanje oka. Tek tada možemo konkretnije govoriti o mogućem uzroku Vaših problema. Jedan od mogućih uzroka je i potreba dioptrijskih naočala za dulji rad na računalu obzirom na Vašu dob.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 − 8 =

Back to top button