Titranje živca u oku nakon promjene naočala

Poštovani, prije par tjedana sam kupila nove naočale (dioptrija L -0,50 i D -0,25) te mi od tog perioda titra živac u desnom oku na gornjem kapku. Nakon što zažmirim i otvorim oko, kapak mi počne titrati oko 2,3 sekunde, a nekada i samo od snažnijeg treptaja. Bila sam na pregledu samo za dioptriju, ne i za očni tlak pa me sada zanima da li bi me to trebalo zabrinjavati ili je to možda posljedica od propuha? Unaprijed zahvaljujem.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

titranje živca u oku, titranje kapka
Dean Šarić
Poštovana,

najvjerojatnije je riječ o prolaznom simptomu. Nemate razloga za zabrinutost. To svakako nisu simptomi povećanog očnog tlaka.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

10 + dva =

Back to top button