Zašto mi je prepisana manja dioptrija od stvarne?

Poštovani, kad sam bila prvi put na pregledu očiju doktorica mi je ustanovila dioptriju -1 na oba oka, a stavila mi je dioptriju na stakla -0.5. Je li Vi smatrate da se dioptrija na stakla stavlja sukladno ustanovljenoj dioptriji, odnosno koliko pacijent može podnijeti? Jer stakla od -0.5 i ne služe mnogo. Hvala!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

prepisana manja dioptrija od stvarne, naočale slabije dioptrije
Dean Šarić
Poštovana,

postoje različiti pristupi. Jedna teorija kaže da treba podkorigirati, druga da treba ići na točnu dioptriju, a neke da čak treba prekorigirati. Većinski stav je da treba dati maksimalnu korekciju koju pacijent može podnijeti u hodu i kretanju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

osamnaest − 5 =

Back to top button