Zašto me kontaktne leće žuljaju i mute se?

Poštovani doktore, nosim meke leće za astigmatizam (-0,75 -1,75 0* / -0,50 -1,75 180*) već 2 mjeseca, no nikako da se prilagodim na njih. Često me žuljaju, no svaki dan već oko podneva mi se zamuti vid kao da imam masnu mrenu, pa ih moram na poslu izvaditi, očistiti i vratiti u oko (ponekad i dva puta u danu), što mi je poprilično nepraktično. Na kontroli su mi savjetovali korištenje otopine na bazi peroksida kako bi se leće što bolje očistile, no to nije ništa promijenilo. Sad sam već očajna jer stvarno želim nositi leće, a ovo je pravo mučenje. Imate li rješenje za moj problem? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

kontaktne leće žuljaju, leće se mute
Dean Šarić
Poštovana,

potrebno je provjeriti suhoću očiju, to je mogući uzrok Vaših problema. Ako je to u redu promijenite vrstu leća koju nosite.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 5 =

Back to top button