Zašto je bebi jedno oko veće od drugog?

Poštovani doktore, moja malena je operirala oko sa 7 mjeseci, imala je urođenu mrenu. Sad joj je to oko puno veće od ovog drugog, pa me zanima zašto je tako? Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

bebi jedno oko veće od drugog
Dean Šarić
Poštovana,

oko može izgledati veće zbog retrakcije vjeđa, no također zbog glaukoma, visoke dioptrije, ali i procesa iza očne jabučice. Svakako na sljedećoj kontroli ukažite oftalmologu na problem.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

16 − četrnaest =

Back to top button