Zašto mi se vrti u prostorijama s jakim svjetlima?

Pozdrav, moj problem je slijedeći, iako nisam sigurna da ima veze s vidnim poljem, ali doktorica opće medicine me između ostalog uputila i na pregled vida. Puno vremena provodim na računalu i inače imam malo niži krvni tlak. U zadnjih godinu dana, počelo mi se događati da kada uđem u veliku prostoriju, punu boja i jakoga svjetla, počinje mi se vrtjeti i u par navrata osjetim kao da gubim snagu i kao da ću pasti, ali jako kratko. Čim izađem iz te prostorije, sve je ok! Primjećujem da dok radim na kompjuteru, moram izmicati glavu, jer mi svjetlost iz ekrana smeta. Znači ponekad mi se vrti dok sam za računalom, al čim sam u prostoru jake svjetlosti i boja, vrtoglavica je postala konstantna. Molila bih Vas za savjet! Hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vrtoglavica od jakog svjetla
Dean Šarić
Poštovana,

pregled oftalmologa s vidnim poljem rutinska je obrada pacijenta s problemima koje navodite. Sami ste naveli simptome, probleme ali i naslutili rješenje. Smanjite rad na računalu, krećite se više u prirodi (sport, rekreacija). Jedan dcl crnog vina za ručak i/ili večeru ne može škoditi Vašem tlaku.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dva × 5 =

Back to top button