Dali vrtoglavica može biti vezana s očnim tlakom?

Poštovani, bolujem od povišenog očnog tlaka već 10 godina. Od terapije koristila sam Xalatan neko vrijeme. Pošto mi nije odgovarao doktor je promijenio terapiju i sad koristim Xalacom. Sad bi Vas molila da mi odgovorite dali vrtoglavica može biti vezana s očnim tlakom? Trenutno imam velike vrtoglavice i oči su mi jako osjetljive na svjetlost. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

vrtoglavica očni tlak, vrtoglavice glaukom
Dean Šarić
Poštovana,

osjetljivost na svjetlost može biti posljedica ovakve terapije, naime česta je blaga hiperemija koja uzrokuje i tzv. “svjetloplahost”. Vrtoglavica u pravilu nije simptom kod glaukoma.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

14 + devetnaest =

Back to top button