Glavobolje i vrtoglavice pri čitanju i gledanju televizije

Poštovani, imam 46 godina, a do prije 3 i pol godine nisam imao problema s vidom, da bi iznenada osjetio glavobolju, zamućenje vida i blagu vrtoglavicu. Od tada obilazim oftalmologe i neurologe i dijagonsticirana mi je dalekovidnost +0,75 na oba oka i astigmatizam (Egzophoria). OCT i Octopus su dobri, a očni tlak je između 14-19mmHg (više puta kontroliran). Nosim naočale sa sfernim staklima za blizinu, a za gledanje televizije -0,25 dioptriju. Također, napravio sam CT mozga, EEG i RTG vrata, i svi nalazi su uredni. Međutim, ja i dalje imam glavobolje i blage vrtoglavice pri čitanju i gledanju televizije. Da li je moguće da je napravljen neki previd pri postavljanju dijagnoze ili je potrebna još neka dodatna kontrola?

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

glavobolje pri čitanju, vrtoglavice pri čitanju, glavobolje gledanje televizije
Dean Šarić
Poštovani,

teoretski je moguće da je napravljen previd pri postavljanju dijagnoze, svakako bi se isplatilo još jednom provjeriti dioptrije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

četrnaest − 6 =

Back to top button