Treperenje vidnog polja i rad na računalu?

Poštovani doktore, zadnjih dva mjeseca imam problema s vidom. Najizraženiji je pri korištenju računala ili čitanju knjiga. Imam osjećaj da pozadina stranice treperi. Treperenje vidnog polja viđam i inače. Ne smeta pri vožnji i sličnom, no na blizinu je primjetno. U sumrak mi je vid posebno loš (kao da je mračnije i treperenje je izraženije). Jako me smeta umjetna rasvjeta u trgovačkim centrima. Oči su suhe (budim se svaki dan s dosta sljepljenim očima, posebno lijevo oko), i vidljive su kapilare na oba oka. Lijevo je kratkovidno -1.75 s astigmatizmom, desno je do sada bilo bez poremećaja. Na što upućuju ovi simptomi? Posebno me brine treperenje (ono se spominje u simptomima računalnog vida). Živim u Švedskoj pa sam zimu proveo za računalom. Nedavni je nalaz šećera normala. Unaprijed hvala.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

treperenje vidnog polja, rad na računalu, treperenje slike
Dean Šarić
Poštovani,

sve više se piše o sličnim poremećajima kao posljedici prekomjernog rada na računalu. Stanje nije opasno no svakako koliko možete smanjite rad na računalu, radite češće pauze tijekom takvog rada, te koristite umjetne suze. Značajnu ulogu igra i kvaliteta te veličina ekrana, naime simptomi su blaži kod ekrana udaljenijih od očiju.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

devetnaest − 12 =

Back to top button