Svjetleća linija pred očima

Poštovani, povremeno mi se pojavljuje svjetleća linija pred očima “cik-cak” (kao žarulja u sijalici), koja se povećava i pred očima se javlja kao fatamorgana. Tada ne mogu da čitam, već obično žmurim i čekam 15-30 minuta, da samo prođe. Ta linija nestaje, kao da odlazi preko uhu iza glave. Bila sam kod očnog i rečeno je da je u pitanju vratna cirkulacija. Molim Vas šta Vi mislite? Hvala unapred.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Svjetleća linija pred očima, svetleća linija u očima
Dean Šarić
Poštovana,

da li možemo isključiti halucinogene droge? Šalu na stranu, moguće je da je riječ o cirkulatornom problemu. Treba također isključiti ablaciju stražnje staklovine, kao i još neke neurološke ispade. Svakako bih preporučio oftalmološki i neurološki pregled.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

1 Shares
Oglas
Na vaša pitanja odgovara

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Komentiraj

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

pet × 1 =

Back to top button