Što znači kratica VOD: bppo i VOS: bppo?

Poštovani, koristim priliku da Vas pitam, te da mi odgovorite na pitanje, što znači kratica VOD: bppo i VOS: bppo? Moj nalaz je sljedeći:

  • Kongenitalna aniridija.
  • Sekundarni glaukom.
  • Desno edem epitela rožnice, implatirana IOS s šarenicom.
  • Lijevo sublusirana katarakta.
  • Nistagmus.
  • Dg: H21 Ostale bolesti šarenice i zrakastog tijela.

Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

VOD: bppo i VOS: bppo
Dean Šarić
Poštovani,

VOD označava vidnu oštrinu desnoga oka. Bppo je skračenica za “broji prste pred okom”. Isti je nalaz lijevoga oka. Kod Vas je koliko vidim riječ o dekompenzaciji rožnice nakon operacije, dok je na drugom oku subluksirana leća uz aniridiju oba oka.

Srdačan pozdrav.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze

Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 4 =

Back to top button