Što znači da dijete “mora stalno nositi naočale”?

Poštovani doktore, mome djetetu (dob 7 godina) je dijagnosticirana klasična dječja “dalekovidnost” i nosi naočale dioptrije +0,75. Pošto je na zadnjem pregledu preporučeno da dijete “mora stalno nositi naočale” bez preciznijeg pojašnjenja što je “stalno”, molim Vas da mi pojasnite da li to znači da dijete mora nositi naočale kod npr. čitanja i pisanja, i drugih vrsta gledanja “na blizinu”, jer joj one tada očito pomažu? Ili je potrebno naočale skidati doslovno “prije spavanja”? Zahvaljujem na odgovoru.

Odgovara Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

stalno nošenje naočala dalekovidnost
Dean Šarić
Poštovani,

stalno u pravilu znači od jutra do večeri, mada je u slučaju vašeg dijeta riječ o vrlo malenoj dioptriji za tako striktan režim nošenja. Potražite drugo mišljenje ili mi pošaljite nalaz skijaskopije.

Srdačan pozdrav.


Doc. dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Blink umjetne suze
0 Shares
Oglas

dr. Dean Šarić, spec. oftalmolog

Doc. dr. sc. Dean Šarić, dr. med. je subspecijalist mikro i laserske kirurgije (refrakcijska kirurgija, katarakta, transplantacijska kirurgija). Nakon završenog Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, završava specijalizaciju iz oftalmologije na Klinici za očne bolesti KB „Sestre milosrdnice“. Magisterij i doktorat znanosti stječe na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Docent na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Pozvani je predavač Američke oftalmološke akademije i koordinator za Europu. Više od dvadeset godina iskustava u struci, s preko 25 000 obavljenih zahvata. Radno mjesto: Klinika za očne bolesti KB “Sveti Duh” i poliklinika Optical Express, Zagreb.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

dvanaest + 1 =

Back to top button